Refurbishment of Theatre Royal Drury Lane now on site 11.02.19

The refurbishment of the Grade I listed Theatre Royal Drury Lane has started on site. The work on the historic Covent Garden theatre includes restoration of the early 19th century front of house spaces designed by Benjamin Wyatt, remodelling the 1920s auditorium, stage house and back of house areas and creating a new extension in Vinegar Yard to provide additional front of house accommodation. The project aims to improve both the audience experience, the production capabilities of the theatre, and to make the front of house spaces more open and welcoming to generate activity during the day as well as in the evening. The theatre will reopen at the end of 2020 with ‘Frozen’, the west end debut of the Disney show, transferring from Broadway.

More News

Initial designs for Theatr Clwyd's capital redevelopment have been released marking the start of an extensive public consultation. The project will see the 43-year-old theatre refurbished and repaired, creating a greener, more efficient and sustainable building for the 21st century. The redeveloped building will incorporate reimagined public spaces, as well as dedicated facilities for health & well-being and community work.

Chobham Manor, our residential scheme overlooking the Queen Elizabeth Olympic Park, has won the Mayor's Prize at this year's New London Architecture Awards. The project, consisting of mansion blocks and townhouse, was designed in conjunction with AHMM, Karakusevic Carson Architects, Make, muf architecture/art, Nord and PRP.

Haworth Tompkins won three RIBA National Awards this year, for Battersea Arts Centre in London, and the Peter Hall Performing Arts Centre in Cambridge and the Bristol Old Vic theatre

Haworth Tompkins are working with the Royal Exchange Theatre to create a pop-up venue space to travel around Greater Manchester. The portable auditorium, known as The Den, can be placed in any larger found spaces and seat between 75 and 180 people within a flexible, timber frame covered with natural canvas.

Planning and Listed Building Consent have been granted for a major expansion of Pembroke College, Cambridge in the city’s historic centre. The proposals include a new College court as well as the restoration of a number of historically significant buildings facing the existing College, linked by new open spaces that continue and extend the language of Pembroke’s distinctive gardens.

Haworth Tompkins' Part IIs, Jason Ho and Ellie Sampson each have artworks in this year's Summer Exhibition at the Royal Academy. Ellie has two models in the exhibition, pictured is 'The Suburban Semis', from a series called 'Re-modelling Metroland' and re-imagines the intended suburban state of Metroland in north-west London in order to address current architectural, social and environmental challenges. Jason's artwork is a hand drawn digital graphic entitled 'The Pool of Tears' and is inspired by the crying scene in Alice in Wonderland. Both pieces can be seen in the Large Weston Room until 12 August.

Haworth Tompkins has been selected to design a new research and performance building for the American Repertory Theater and Harvard University. The project will include spaces for performance, rehearsal, teaching and making as well as front of house facilities, and will aim to be an exemplar of low carbon design both in construction and in use. We are working alongside American partner architects ARC in Boston.

The Hackney Wick Fish Island Retrospective Masterplan Team have won an award at the Planning Awards. This evolving research project concentrating on lessons learned from building a new piece of city won the category of Excellence in Placemaking at High Densities.