Bush Theatre
 
Haworth Tompkins' latest project at The Bush Theatre concludes the practice's gradual transformation of the former public library building for performance use. The scope of new work includes a new accessible entrance, establishing a more distinct public identity for the theatre and connecting the reconfigured interior spaces more directly to the street and garden terrace. The internal additions comprise a new performance studio, enlarged foyer spaces, a rooftop rehearsal room, a new workshop and two dressing rooms.

The existing offices on the first floor have been reconfigured and upgraded to accommodate increased staff numbers. The interior fit out is a collaboration between Haworth Tompkins, scenic designer Chiara Stephenson and the Bush in house production team, continuing a pattern of shared authorship and informal intervention established during the original phase of work. The fitting and furniture include reclaimed materials such as a timber door discovered in the former library and used to face the bar and box office.
 
Contract Details

Bush Theatre

Address: 7 Uxbridge Road, London
Completion Date: Spring 2017
Client: Bush Theatre
Project Manager: Plann
Structural Engineer: Momentum Engineering
Services Engineer: Skelly & Couch
Quantity Surveyor: Bristow Johnson
Acoustician: Gillieron Scott Acoustic Design
Catering Consultant: Keith Winton Design
Access Consultant: All Clear Designs
Awards

Civic Trust Regional Finalist
Civic Trust 'Selwyn Goldsmith Awards for Universal Design' shortlist
Hammersmith Society Conservation Award
AJ Retrofit Awards Cultural Building Highly Commended